قهوه به عنوان یک نوشیدنی، سرشار از آنتیاکسیدان است از این رو در واکنش با رادیکالهای آزاد نقش مهمی در پیشگیری از سرطان دارد. مطالعات پزشکی تاکید دارد: قهوه همچنین موجب کاهش سندرم متابولیک که ترکیبی از دیابت، فشارخون بالا و چاقی است، میشود و با برخورداری از پتاسیم و منیزیم به استفاده بدن از انسولین کمک میکند. در این روند نوشیدن چند فنجان قهوه در روز نیز خطر ابتلا به بیماری پارکینسون را تا 5 برابر پایین میآورد.
پایگاه خبری سرمایه و ثروت آنلاین، در این خصوص گفتوگویی انجامداده با علیرضا ناصری، مدیرعامل شرکت سبک زندگی خلاق، زیرمجموعه هلدینگ طبیعت که طی آن به بررسی بازار این محصول در کشورمان پرداختهاست. مشروح این مصاحبه را در ادامه بخوانید:
از فال و مزه تا عطر و درمان؛ اسرار یک فنجان قهوه
* از برند «گلدنتایم» که شما عرضهکننده آن هستید، بگویید؟
– کار ما واردات دان سبز قهوه است که این کار در مقابل صادرات انجام میگیرد یعنی محصول را بدون خروج ارز از کشور میآوریم و به صورت رست شده و برشتهکاری و بستهبندی عرضه میکنیم.
* واردات از چه کشورهایی انجام میگیرد؟
– هندوستان، ویتنام، اندونزی، اوگاندا، برزیل و اتیوپی.
* ذائقه مردم را در عرضه محصولاتتان چگونه لحاظ میکنید؟
– ما برای همه ذائقهها محصول داریم برای نمونه تک خاستگاه در دو لاین عربیکا و روبوستا. از طرفی کسانی که تبحر میکس کردن دانهها را ندارند میتوانند میکس هم تهیه کنند که هر کدام خواص خودشان را دارند. از طعم کارامل گرفته تا کافئین بالا که تلخی خوبی میدهد. خاستگاه هند هم هست که عطر ادویه را پراکنده میکند. در این روند بستهبندیهای یک، پنج و دهکیلویی تدارک دیدهشده که منازل، کافی شاپ و کافههای زنجیرهای میتوانند از آنها بهرهمندشوند.
مدیر برند «گلدنتایم»: ایرانیان از قهوه انتظار کافئین و تلخی دارند البته برخی هم به دنبال عطر خوب هستند.
* ایرانیان کدام خاستگاه را ترجیح میدهند؟
– روبوستا، چون از قهوه انتظار کافئین و تلخی دارند اما وقتی با یک میکس مثلا 30/70 مواجه میشوند ذائقهشان تغییر میکند البته گروههایی هم عربیکا پسند هستند که ترشی بیشتری دارد و عطر خوبی میدهد.
* درباره رُست و برشتهکاری بگویید.
– این عمل یک فرآیند تخصصی است که پروفایل میخواهد چرا که پوسته قهوه نباید بسوزد و مغز آن خام بماند در این روند حرارت بیش از اندازه هم طعم واقعی و اسیدهای محصول را از بین میبرد، قهوه حدود 13 اسید دارد که برخی از آنها برای بدن مفید میباشند مثلا اسیدکلروژنیک باعث لاغری میشود یا اسید کونیک ملین است و درمان یبوست به شمار میرود.
* قهوه ترک هم دارید؟
– این مدل اشاره به نوع دمآوری دارد برای این که قهوه به روش ترک یا یونانی به عمل بیاید باید با آسیاب، آردی شکل شود و آن را با جذوه(1) دم کرد. این قهوه، چاشنی فرهنگ دارد و با آن فال میگیرند، ما این محصول را تولید و به بازار عرضه کردهایم.

قهوه ترک چاشنی فرهنگ دارد و با آن فال میگیرند ضمن این که باید با «جذوه» دم شود.
* قهوه موکا چیست؟
– آسیاب این قهوه باید متوسط به بالا باشد و با آب گرم درست میشود و عملآوری آن هم با دستگاه موکاپات انجام میگیرد.
* تفاوت قهوه تازه با فوری چیست؟
– قهوه فوری با آب جوش قابل استفاده است و نیاز به دمآوری ندارد. برند ما در این نوع «الگادو» میباشد. در بخش تازه هم که با دم کردن همراه است برند «گلدنتایم» را داریم.
* چرا در 5، 6 سال اخیر مصرف قهوه در ایران 60 درصد رشد کردهاست؟
– ایرانیان ملت قهوهخوری هستند، نسل امروز هم علاقه دارد در جمعی حاضر شود که در آن به شعف و شادی برسد و از آنجایی که کافئین موجب نشاط میشود لذا گرایش به سمت این نوشیدنی افزایش یافتهاست.
* قیمت جهانی قهوه چگونه است؟
– این نوشیدنی به عنوان یک محصول کشاورزی همواره از نوسان قیمت برخوردار است ضمن این که شرایط آب و هوایی در زمان کاشت و برداشت نرخها را جابجا میکند. مثلا وقتی در برزیل حوادث طبیعی مانند سیل و توفان رخ میدهد و بر میزان برداشت اثر میگذارد قیمت جهانی بالا میرود.
* عبدالله خلیلی
* پینویس:
(1) جُذوه ظرفی شبیه شیرداغکن است که در ترکی به آن «ایبریک» یا قهوهجوش میگویند.
انتهای پیام/